VGT osiguranje obilježilo 15 godina uspješnog rada: Zadržana stabilna peta pozicija - Malim i srednjim preduzećima dodatna pažnja u budućnosti

24.12.2009. 14:52 / Izvor: eKapija.ba
VGT osiguranje obilježilo 15 godina uspješnog rada: Zadržana stabilna peta pozicija - Malim i srednjim preduzećima dodatna pažnja u budućnosti

Svečanim prijemom u Hotelu Europa u Sarajevu, 23. decembra 2009. godine, obilježena je 15 godišnjica postojanja prve privatne bosanskohercegovačke osiguravajuće kuće – VGT osiguranja.

Među partnerima, poslovnim prijateljima i ostalim uvaženim zvanicama, gostima je predstavljen promotivni film "VGT osiguranje – 15 godina sa vama", a u ulozi domaćina gostima su se biranim riječima obratili Halim Zukić, predsjednik Nadzornog odbora, te Amir Zukić, direktor Društva.

(Uprava VGT osiguranja)

"Uspjeh VGT osiguranja jeste uspjeh domaće energije i mladosti, predanosti mladih ljudi koji su se zapravo prije 20 godina odlučili da se usavršavaju, unaprjeđuju svoja znanja i primjene ih u svakodnevnom poslovanju", istakao je Halim Zukić, i dodao kako je posebno zadovoljan što među uposlenima vladaju dobri međuljudski odnosi, koji doprinose kontinuiranom rastu poslovnih rezultata.

O VGT osiguranju kao članu VGT grupacije, govorio je direktor Amir Zukić, te naglasio kako je sve počelo 1991. godine sa kompanijom Remis d.o.o. Visoko. Danas, članice VGT grupacije su i Interšped Sarajevo, AMUIP Zenica, Transport Kakanj, AC d.o.o. Breza i VGT consulting. Također, on je dodao da je VGT broker, kao jedna od najuspješnijih brokerskih kuća u našoj zemlji i kompanija koja je jedan od osnivača Sarajevske berze vrijednosnih papira dio ove uspješne grupacije.

(Amir Zukić, direktor)

"Na kraju ove godine koja je protekla u znaku velikih poremećaja na svjetskim finansijskim tržištima, zadovoljstvo mi je reći da VGT osiguranje uspješno savladava sve nedaće, uspijevajući zadržati tržišno učešće i trendove razvoja", zaključio je direktor Zukić.

Prema zvaničnim rezultatima, VGT osiguranje u segmentu neživotnih osiguranja zadržalo je stabilnu petu poziciju u BiH. Kako je istaknuto i tokom ove svečanosti, ovaj uspjeh je rezultat stručnosti, fleksibilnosti i iskustva u primjeni znanja u oblasti osiguranja. Kako bi u daljem poslovanju što adekvatnije odgovorili na trendove tržišta, te zahtjeve klijenata, VGT osiguranje će u narednom periodu posvetiti dodatnu pažnju malim i srednjim preduzećima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti