Via Media na izvoru trendova, inovacija i novih tehnologija EE sektora

23.01.2018. 09:34 / Izvor: Akta.ba

Tim agencije Via Media uvijek je na izvoru novih informacija, a prošle sedmice je sudjelovao i na "World Future Energy Summit 2018".

S obzirom na veliki značaj održivog razvoja koji je danas u centru energetske strategije i politike svake napredne zemlje, u proteklih pet godina, Via Media je investirala u razvojne kapacitete za osmišljavanje i implementaciju edukativnih kampanja na temu energijske efikasnosti, obnovljivih izvora energije, te promociju EE projekata.

Ovo je potvrđeno i velikim brojem uspješno realiziranih kampanja za promoviranje i unapređenje "zelene ekonomije". Tim agencije Via Media uvijek je na izvoru novih informacija, a prošle sedmice je sudjelovao i na "World Future Energy Summit 2018", održanom u Abu Dabiju.

"World Future Energy Summit", sastoji se od nekoliko segmenata i dio je "Abu Dhabi Sustainability Week". U sklopu konferencijskog dijela, svjetski čelnici, međunarodni kreatori politika, eksperti, investitori iz javnog i privatnog sektora te predstavnici medija, razgovarali su o praktičnim i održivim rješenjima za buduće energijske izazove. Izložbeni dio Samita predstavlja međunarodnu platformu koja povezuje vlasnike projekata, investitore i kupce iz javnog i privatnog sektora.

"Trenutno vodimo komunikaciju za nekoliko značajnih razvojnih projekata energijske efikasnosti, u više od šest zemalja. Postali smo jedinstvena agencija sa ekspertizom u ovoj oblasti koja svoje znanje može ponuditi i na UAE tržištu. Već sada imamo informacije o projektima održivog razvoja koji su dio EU direktiva i standarda u području energetike na koje se obavezala i naša država. Na Samitu smo saznali sve o trendovima EE sektora, strategijama svjetskih vlada, te novim tehnologijama, inovacijama i iskustvima koje ćemo svakako primijeniti kao dobre prakse u realiziranju projekata iz ove oblasti", izjavila je Elma Kadrić, Strategic Planner u agenciji Via Media.

Via Media kontinuirano prati ali i kreira nove trendove, što doprinosi kompetentnosti agencije u kampanjama koje educiraju javnost i promoviraju projekte o energijskoj efikasnosti.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti