Vijesti

Via media nastavlja nizati priznanja: Na manifestaciji "Hercegovačko sunce 2009" osvojene tri nagrade

20.05.2009. 12:23 / Izvor: eKapija.ba

Na manifestaciji "Hercegovačko sunce 2009" održanoj u Mostaru, najviše nagrada u kategoriji reklamnih agencija, pripalo je Via Media kreativnoj oazi, koja tako nastavlja nizati priznanja stručnjaka iz branše za svoje uspjehe. Prije svega nekoliko mjeseci, ova agencija je osvojila čak jedanaest nagrada na sarajevskom "No Limit Advertising Festivalu", saopćeno je iz Via Medie.

Žiri u stastavu: prof. Sanja Bijakšić s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, Emir Jildizlar iz Marketing Departmenta Raiffeisen Banke BH i Alis Brkić, izvršni direktor za marketing Boreas d.o.o., prepoznao je originalnost i kreativnost reklamnih kampanja Via Medije, te je dodijelio slijedeće nagrade:

- Hercegovačko sunce za kreativno rješenje u kategoriji Print oglasi; kampanja: Oglas za tajnicu; klijent: Via Media

- Hercegovačko sunce za najbolji TV spot; spot: "Za one koje cijenite"; klijent: Bags & Boxes

- Hercegovačko sunce u kategoriji Kreativna uporaba medija; kampanja: Paklice; klijent Fabrika duhana Sarajevo

"Raduje me činjenica da u našoj zemlji postoje manifestacije koje potiču i promoviraju domaću oglašivačku industriju. Hercegovačko sunce je upravo takav primjer, a nagrade koje smo ovdje osvojili dodatno potvrđuju kvalitet kreativnih rješenja koja nudimo svojim svakodnevno klijentima. Originalne ideje su naši najjači aduti kojima možemo odgovoriti izazovima današnjeg tržišta", rekao je Berin Tuzlić, kreativni direktor Via Medie nakon dodjele nagrada.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti