Via Media otvara ofis u Dubaiju

08.06.2007. 12:56 / Izvor: eKapija.ba
Via Media otvara ofis u Dubaiju

Via Media, advertising agencija iz Sarajeva, otvara ofis u Dubaiju, novoj metropoli svjetske advertising industrije. Dubai se za vrlo kratko vrijeme afirmisao kao idealna lokacija za sve segmente medijskog poslovanja uključujući i advertising industriju.

Vlada Ujedinjenih Arapskih Emirata je pokrenula značajan broj projekata koji polako ali sigurno vode ka transformaciji UAE ekonomije u know-how ekonomiju baziranu na znanju, tehnologiji i uslužnim djelatnostima. Projekti poput Dubai Lynx Advertising Festivala i izgradnje Dubai Media Citija, su samo dio organiziranog rada kako bi se Dubai i UAE učinili atraktivnim stranim kompanijama koje imaju pretenzije ka Srednjem Istoku, Africi i Aziji. Najače advertising agencije iz Amerike i Evrope su već prisutne u Dubaiju, proširujući time spektar poslovanja na nove markete u regiji sa značajnim poslovnim potencijalima.

Via Media je prepoznala potencijal nove advertising metropole i odlučila se ponuditi svoje usluge u Dubaiju i regionu. Time je napravila značajan iskorak u bosanskoj oglašivačkoj industriji odlučivši se ravnopravno konkurisati najvećim svjetskim agencijama na projektima globalne advertising industrije, saopćeno je Via Medie.

Za više informacija o Dubai Media Citiju posjetite: www.dubaimediacity.ae

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti