Via Media podržala projekat "Volontiraj-kreditiraj"

10.10.2011. 12:54 / Izvor: eKapija.ba
Via Media podržala projekat 'Volontiraj-kreditiraj'

Jedna od najupješnijih marketing agencija u Bosni i Hercegovini "Via Media" u sklopu projekta "Volontiraj-kreditiraj" zaposlila je na jedan dan petoro učenika Srednje tehničke škole grafičkih tehnologija, dizajna i multimedije, te Srednje ekonomske škole iz Sarajeva.

Učenici Aida Gapa, Samira Sinanović, Ajla Pajo, Ajna Sejdić, i Kemal Šečić su se sa velikim zanimanjem upoznali sa Via Mediom, te učestvovali u kreativnom radu.

Ajla Pajo (17) iz Srednje ekonomske škole je kazala da je ugodno iznenađena opuštenom radnom atmosferom u Via Mediji, te da je dosta toga naučila o marketingu.

"Oduševljena sam radnom atmosferom koja ovdje vlada. Jako mi je zanimljiv ovaj posao i voljela bih raditi u jednoj ovakvoj agenciji", istakla je ona.

Aida Gapo (15) iz Srednje tehničke škole grafičkih tehnologija, dizajna i multimedije takođe je izrazila pozitivan stav prema svom prvom radnom danu koji je provela u Via Mediji.

"Upoznala sam puno prekrasnih ljudi koji su nas naučili mnogim tajnama marketinga. Mislila sam da ovakve firme postoje samo na zapadu ili u američkim filmovima i ponosna sam što i u Bosni i Hercegovini imamo ovako cool firme. Zaista je prekrasno raditi u Via Mediji", kazala je Aida.

Projekat Volontiraj-kreditiraj koji je organizira udruženje "Infohouse" pružio je priliku mladim ljudima da steknu radno iskustava koja će biti od praktičnog značaja u njihovoj profesionalnoj budućnosti. Projekt se proveo u 58 gradova i u 144 srednje škole, a odazvalo se 330 organizacija i 1.600 učenika.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti