Via Media: Projekat "Poslovne komunikacije" uskoro u bh. medijskom prostoru - Emisija namijenjena kompanijama koje svakodnevno stvaraju nove vrijednosti

18.08.2009. 12:29 / Izvor: eKapija.ba
Via Media: Projekat 'Poslovne komunikacije' uskoro u bh. medijskom prostoru - Emisija namijenjena kompanijama koje svakodnevno stvaraju nove vrijednosti

Uskoro će se u medijskom prostoru pojaviti TV emsija namjenjena onima koji utiču na kreiranje bolje budućnosti bh. ekonomije. Kompanije koje svakodnevno rade na stvaranju nove vrijednosti, doprinose boljem životu, otvaraju nova radna mjesta, bore se za pozicije na tržištu, imaju jasnu viziju budućnosti, zaslužuju bolji tretman u medijskom prostoru.

Pripreme za Projekat "Poslovne komunikacije" su u završnoj fazi. Stručnjaci iz oblasti ekonomije, informatike, komunikacija, proizvodnje, uz svesrdnu podršku poslodavaca, čine okosnicu ovog projekta.

Projekat "Poslovne komunikacije", je namjenjen kompanijama i poslovnim ljudima. U bh. medijskom prostoru nema televizijske emisije koja bi ozbiljno promišljala ukupnu ekonomsku problematiku, pružala dovoljno informacija poduzetnicima i menadžerima, intelektualcima i studentima i bila zanimljiva širem gledateljstvu.

U TV programima nema projekata koji se bave kvalitetnom analizom ekonomskih pojava i procesa, koji govore o uvjetima privređivanja i mogućnostima razvoja. Nedostaju kvalitetne reportaže iz privrede, iz uspješnih kompanija, dobrih kritičkih osvrta iz ove oblasti, od pojedinačnih primjera uspješnog poslovanja do kapitalnih infrastrukturnih projekata.

"Fokusirajmo se na rad i stvaranje nove vrijednosti. Trebamo odgovore na najveće dileme današnjih lidera: Gdje je ključ uspjeha? Kako opstati u eri globalizacije i digitalizacije? Kako uspjeti u nesigurnim vremenima? Trebamo okupiti progresivne ljude koji imaju jasnu viziju kuda idu, danas više nego ikad", poručuju iz Via Medije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti