Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Vidović: Neophodno restrukturisanje pojedinih javnih preduzeća u RS

Ministarica finansija Republike Srpske (RS) Zora Vidović razgovarala je danas u Banjoj Luci s predstavnicima tehničke Misije MMF.

17.02.2020. 14:09 / Izvor: Fena

Ministarica finansija Republike Srpske (RS) Zora Vidović razgovarala je danas u Banjoj Luci s predstavnicima tehničke Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) o nadzoru javnih preduzeća sa većinskim udjelom RS u vlasništvu, te mogućnostima za njihovo efikasnije poslovanje.

"Jačanjem u oblasti upravljanja, transparentnosti i nadzora u preduzećima s većinskim udjelom RS moguće je ostvariti bolje poslovne rezultate od kojih će korist imati entitetski budžet i građani", istakla je Vidović.

Dodala je da je ovo pitanje u prioritetima Vlade utvrđenim Programom ekonomskih reformi za period 2020-2022. godine, saopćeno je iz Ministarstva finansija RS-a.

"Posebna pažnja Vlade RS u 2020. godini je posvećena provođenju mjera koje imaju za cilj dodatno unapređenje poslovnog ambijenta, jačanja konkurentnosti i produktivnosti, ali i jačanju upravljanja javnim finansijama kojima će značajan doprinos dati započeta restrukturisanja pojedinih javnih preduzeća", navela je Vidović.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti