Vijeće ministara BiH odobrilo privremena otvaranja aerodroma Tuzla i Banjaluka

13.05.2020. 16:50 / Izvor: Akta.ba
Vijeće ministara BiH odobrilo privremena otvaranja aerodroma Tuzla i Banjaluka

Vijeće ministara BiH održalo je danas vanrednu telefonsku sjednicu na kojoj su donese tri odluke o odobravanju privremenog otvaranja aerodroma Tuzla i Banjaluka.

Vijeće ministara BiH održalo je danas vanrednu telefonsku sjednicu na kojoj su donese tri odluke o odobravanju odlaska bh. državljana na rad u Belgiju i Armeniju, te dolasku austrijskih državljana u BiH kako bi prisustvovali sahrani.

Na prijedlog Ministarstva sigurnosti BiH, Vijeće ministara je odobrilo privremeno otvaranje Aerodorma Tuzla u promet putnika kako bi državljani BiH otputovali na rad u Belgiju.

Let je planiran za 14. maj na relaciji Tuzla - Ostend - Briž.

Za provođenje ove odluke zaduženi su Granična policija BiH, nadležne entitetske epidemiološke i zdravstvene službe i JP Međunarodni aerodrom Tuzla.

Donesena je i odluka o privremenom otvaranju Aerodroma Banjaluka radi odlaska bh. državljana na rad u Armeniju.

Let je planiran za 15. maj na relaciji Banjaluka - Armenija.

Do polijetanja aviona sa međunarodnog aerodroma u Banjoj Luci, putnici su obavezni pridržavati se i poštovati sva uputstva i naredbe nadležnih organa Bosne i Hercegovine (graničnih, epidemioloških i zdravstvenih službi).

Za realizaciju ove odluke zaduženi su Granična policija BiH, nadležne entitetske epidemiološke i zdravstvene službe i Aerodromi Republike Srpske a.d. Banja Luka.

Trećom odlukom Vijeće ministara BiH dozvolilo je ulazak dvoje državljana Austrije kako bi prisustvovali sahrani u Gradišci.

Dozvole su izdate supruzi i sinu preminulog.

"Oni će u Bosnu i Hercegovinu ući na Međunarodnom graničnom prelazu Gradiška, a prilikom ulaska i tokom boravka u BiH obavezni su pridržavati se i poštovati sva uputstva i naredbe nadležnih organa BiH, odnosno epidemioloških i zdravstvenih službi. Za realizaciju ove odluke zaduženi su Ministarstvo spoljnih poslova BiH, Ministarstvo bezbjednosti BiH, Granična policija BiH i Služba za poslove sa strancima, u saradnji sa Republičkom upravom civilne zaštite Republike Srpske", saopćeno je iz Vijeća ministra BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti