Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Vijeće ministara spremno da pomogne u vezi sa kasarnom "Jajce"

03.06.2020. 09:53 / Izvor: Akta.ba

Predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija jučer je u razgovoru sa gradonačelnikom Sarajeva Abdulahom Skakom naglasio opredijeljenost Vijeća ministara da pomogne u iznalaženju rješenja u vezi sa imovinskm pitanjima kasarne "Jajce" koju je Vlada Federacije BiH dala na korištenje tom gradu.

Tegeltija je naglasio opredijeljenost Vijeća ministara da, u skladu sa svojim nadležnostima, podrži svaku aktivnost čiji je cilj unapređenje odnosa i stvaranje pozitivnog ambijenta za sve građane u BiH, saopšteno je iz Vijeća ministara.

Gradonačelnik Sarajeva upoznao je predsjedavajućeg Vijeća ministara i o najznačajnijim infrastrukturnim projektima koji se nalaze u procesu realizacije sa međunarodnim finansijskim organizacijama.

Na sastanku je razgovarano i o trenutnoj zdravstveno-epidemiološkoj i ekonomskoj situaciji u zemlji, te o mogućnostima saradnje svih nivoa vlasti u svjetlu zajedničkog odgovora na izazove koje je pandemija virusa korona stavila pred sve građane u BiH, dodaje se u saopštenju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti