Vijećnica još uvijek bez upotrebnih dozvola

07.05.2014. 09:29 / Izvor: nap.ba
Vijećnica još uvijek bez upotrebnih dozvola

​Izvještaj o izvršenom tehničkom prijemu treće i četvrte faze obnove Vijećnice u pisanoj formi mi još uvijek nismo dobili, tako da ne možemo izdati upotrebne dozvole kazao je Nermin Dačić iz Federalnog ministarstva prostornog uređenja.

Izvještaj o izvršenom tehničkom prijemu treće i četvrte faze obnove Vijećnice u pisanoj formi mi još uvijek nismo dobili, tako da ne možemo izdati upotrebne dozvole kazao je Nermin Dačić iz Federalnog ministarstva prostornog uređenja za novinsku agenciju Patria.

On je potvrdio za NAP da je FMPU formiralo Komisiju koja je trebala izvršiti tehnički pregled po projektnoj dokumentaciji kako bi se utvrdilo da li je Vijećnica spremna za korištenje, ali da još uvijek nije dala svoju saglasnost. Kako saznajemo, predsjednik Komisije je Nerman Rustempašić, profesor Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu.

Podsjećamo, gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić u petak je za Patriu kazao da će se Vijećnica otvoriti 9. maja, iako je sve izvjesnije da upotrebne dozvole do tada neće biti izdate.

Iz Općine Stari Grad potvrdili su nam da do ovog trenutka nisu dobili izvještaj Komisije o tehničkom prijemu za prve dvije faze rekonstrukcije, niti su mogli potvrditi kada bi se to moglo dogoditi.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti