Vinarija "Brič" nagrađena na "Vino Festu" u Sarajevu - "Klas" kao ekskluzivni uvoznik i distributer za BiH

11.04.2008. 15:45 / Izvor: eKapija.ba
Vinarija 'Brič' nagrađena na 'Vino Festu' u Sarajevu - 'Klas' kao ekskluzivni uvoznik i distributer za BiH

Bijelo vino "Slatki muškat" slovenske vinarije "Brič" dobitnik je jedne od prestižnih nagrada Prvog međunarodnog festivala vina “Vino fest”, održanog od 08. do 10. aprila u Sarajevu. Visoke ocjene ovom vrhunskom vinu dali su stručni žiri, sastavljen od poznatih enologa iz Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Austrije, i sami degustatori-posjetioci sajma.

"Slatki muškat" zadivljuje prepoznatljivom mirisnom aromom, slatkim ali uravnoteženim ukusom, bojom i zavodljivim karakterom. Ovo vino proizvodi se od istoimene sorte koja se oduvijek sadila u bričkim, koparskim i momjanskim brdima. Nastao je od brižno obranog grožđa primjenom najsavremenijih tehnoloških znanja i uz neprekidnu kontrolu svakog koraka u postupku proizvodnje, saopćeno je iz Klasa.

"Naša vina namijenjena su svim ozbiljnim uživaocima vina, pilcima i zaljubljenima koji uvijek traže nadprosječni užitak. Ponosni smo na činjenicu da je "Klas" d.d. Sarajevo, kompanija sa 106 godina tradicije i velikim iskustvom, te razgranatom veleprodajnom i maloprodajnom mrežom, ekskluzivni uvoznik i distributer za BiH vina iz kolekcije "Brič", kaže Domagoj Klasiček iz vinarije „Brič“.

„Klas“ je, također, uvoznik i distributer vina još jednog izlagača „Vino Festa“, hrvatske vinarije „Kutjevo“.

"Izuzetna nam je čast u BiH predstavljati vinariju „Kutjevo“, koja je na ovom festivalu dobitnik čak pet nagrada. Pored toga, Ledeno vino „Traminac“ dobitnik je i šampionske nagrade festivala u kategoriji slatkih vina“, istakla je Adisa Krilić, brand manager za vina u „Klasu“.

Cilj festivala vina bio je da na najbolji način predstavi gastro-enološku ponudu BiH, te ukaže na neke aspekte vinske kulture. Na festivalu je bilo kandidirano oko 80 uzoraka vina iz BiH, Slovenije, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Austrije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti