Vijesti/ BOSNA I HERCEGOVINA

Vinković: Prodaja i vlastita proizvodnja građevinskog materijala

Vinković posjeduje svu potrebnu opremu, školovano i kvalificirano osoblje, vlastita dostavna vozila, građevinsku mehanizaciju...

16.09.2014. 15:30 / Izvor: eKapija.ba

Poduzeće Vinković d.o.o. osnovano je 2002. godine u Oštroj Luci. Osnivač i vlasnik je Đuro Vinković, koji je koristeći dugogodišnje iskustvo u građevinskoj struci, stečano u inozemstvu, u Njemačkoj, krenuo s vlastitom proizvodnjom crijepa „Vinković", s početnih 10-tak radnika, na površini od 4.000,00 m², s upravnom zgradom od 1.500,00 m², u koju su uključeni uredi, poslovni prostori i kuglana sa caffe bar-om.

Poslovanje se ubrzo proširilo na prodaju građevinskog materijala i na proizvodnju fert-gredica. Uz prodaju i vlastitu proizvodnju građevinskog materijala, od 2007. godine, izvode se i građevinski radovi visokogradnje, sanacije i adaptacije, te se nudi stručno savjetovanje i izrada troškovnika objekata, po sistemu „Roh-bau".

U 2010. godini slijedi otvaranje „V-baucentra" koji se nalazi na regionalni cesti Orašje-Domaljevac-Šamac, sa svim potrebnim materijalima i alatima za uređenje interijera i eksterijera, s uredima i prodajnim prostorom cca. 1.700,00 m². Uz to površina skladišnog prostora iznosi cca. 10.000,00 m², na kome se nalaze grubi građevinski materijali.  Sukladno navedenom kontinuirano se povećavao i broj uposlenih radnika, uposlen je stručni kadar, čime je proširena ponuda građevinskih usluga. Tako Vinković d.o.o. danas upošljava 30-tak radnika i ima razvijenu prodajnu mrežu na području cijele BiH.

Svojom dobrom suradnjom s dugogodišnjim kooperantima i s uspješnim referencama, već u 2011. godine Vinković d.o.o. u mogućnosti je ponuditi i izgradnju objekata sistema „ključ u ruke".

U 2011. Godini . završena je II. Faza izgradnje „V-baucentra“, otvoren je gornji kat, proširen je prodajni prostor i prodajni asortiman. A u kooperaciji sa sestrinskom firmom Vinković-Junior d.o.o., završeni su radovi i otvaranje novih poslovnih objekata u Boku: benzinska crpka s caffe barom i marketom „Vinković-Junior“, koja se nalazi u Boku. U 2012. otvorena je i samoposlužna autopraonica na istoj lokaciji, a također je započeto i s radovima na svadbenoj dvorani „Marija“. U proizvodnji crijepa se u 2011. radilo na remontu i dogradnji dodatne opreme. Od 04. Mjeseca 2011. krenula je proizvodnja betonskog crijepa s visokokvalitetnom glanc-bojom visokoga sjaja.

Vinković d.o.o. je u 2011. stupio u novi projekt, izgradnju višeetažnog stambeno-poslovnog objekta „Vinković“, s ukupno 22 stana i poslovnim prostorom. Zgrada se nalazi u Orašju, Županija Posavska, u 36. Ulici, kod zgrade Županije i Suda, a radovi su okončani već 01.11.2012.godine.

Krajem 2012. godine, Vinković d.o.o. uspješno okončava i proces certifikacije i postaje ponosni vlasnik ISO 9001:2008 certifikata. Certifikat je potvrđen od TÜV Thüringen službe za certificiranje sustava i osoblja, DGA Deutsche Geselschaft für Akkreditierung mbH i IAF-a Member of multilateral recognition arrangement. Certifikat je dodijeljen za područje primjene proizvodnje crijepa, prodaje građevinskog materijala i usluga u građevinarstvu, a vrijedi do 13.11.2015. godine.

Vinković d.o.o. posjeduje svu potrebnu opremu, školovano i kvalificirano osoblje, vlastita dostavna vozila, građevinsku mehanizaciju, sve strojeve i alate za suvremeno izvođenje svih građevinskih radova, o čemu svjedoče i brojne reference.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti