Više od 1.000 poduzetnika na IBF-u u Sarajevu

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Više od 1.000 poduzetnika na IBF-u u Sarajevu

17.10.2019. 08:44 / Izvor: Fena

Udruženje nezavisnih industrijalaca i biznismena (MUSiAD), u saradnji s Vanjskotrgovinskom komorom Bosne i Hercegovine, danas u Sarajevu organizira 23. međunarodni poslovni forum IBF.

Međunarodni poslovni forum IBF koji se svake godine fokusira na globalna ekonomska pitanja, izabrao je Bosnu i Hercegovinu za domaćina 23. godišnjeg IBF-a pod motom „Ujedinimo se kao jedno: pretvorimo različitosti u mogućnosti na jednom mjestu, jednom centru, jednom srcu". Cilj foruma je skrenuti pažnju na trgovinski i investicioni potencijal BiH, posebno u sektorima prehrane, poljoprivrede, stočarstva, turizma, građevinarstva, zdravstva, metala, namještaja i šumskih proizvoda.

Pored sektorskih sastanaka koji će biti održani tokom IBF-a, organizirat će se i posjete kompanijama i fabrikama koje posluju u BiH, a koje nude značajne mogućnosti za ulagače. Također, planirano je da će se tokom IBF-a u Sarajevu okupiti oko 1.000 poslovnih ljudi iz Turske, Evrope, Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Bliskog Istoka te Sjeverne Afrike i BiH, najavljeno je iz Vanjskotrgovinske komore.

MUSiAD je nevladina organizacija koju je osnovalo pet privrednika i industrijalaca 1990. godine i predstavlja 60.000 preduzeća s više od 11.000 članova u Turskoj i inostranstvu. Također, ova organizacija broji oko 1,6 miliona zaposlenih i opslužuje 86 domaćih i 223 međunarodne kontakt tačke u ukupno 93 države.

 

PODIJELI:

TAGOVI:

MUSiAD

IBF

Sarajevo

poduzetnici

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti