Više od dvije godine uspješnog poslovanja firme ''Bios'' u Srebrenici

12.11.2015. 09:15 / Izvor: Fena

Jedna od uspješnih priča koje su predstavljenje u okviru investiciono-razvojne konferencije ''Srebrenica 2015'' je o firmi ''Bios'' iz Visokog, koji su na području Srebrenice od 2013. godine i imaju samo, kako su kazali, pozitivna iskustva.

Jedna od uspješnih priča koje su predstavljenje u okviru investiciono-razvojne konferencije ''Srebrenica 2015'' je o firmi ''Bios'' iz Visokog, koji su na području Srebrenice od 2013. godine i imaju samo, kako su kazali, pozitivna iskustva.

U industrijskoj zoni Zeleni Jadar te godine otvorili su farmu za tov pilića.

Vlasnik firme ''Bios'' Nermin Kadrić Feni je kazao da posluju s velikim uspjehom te da, osim što ostaju na području Srebrenice, planiraju i proširivati proizvodnju, pa čak i dodatnim djelatnostima.

"S uspjehom vršimo tov brojlera, a dosad smo izbacili 11 turnusa sa 650.000 utovljenih pilića i naša iskustva u vezi s kompletnim biznisom u Srebrenici su jako pozitivna", istakao je Kadrić te dodao da sve vrijeme otkada su u tom gradu nailaze na olakšavajuće okolnosti, susretljivost i podršku.

Pohvalio je sve nivoe vlasti, od lokalne do one na nivou entiteta, navodeći da je efikasno i brzo rješavao probleme na koje je nailazio na ovom području.

Kadrić ističe da  ''Bios'' do kraja 2017. godine planira povećanje kapaciteta za 30 posto u postojećoj djelatnosti te pokretanje drvo-prerađivačke industrije. Time će ta firma zapošljavati više od 50 radnika s područja općine Srebrenica.

Problema izuzev geografskog položaja Srebrenice, po njegovom mišljenju, nema. No, s obzirom na to da se ulaže u infrastrukturu, prilaze i problem zbog položaja je, kaže, sveden na minimum.

"Svi oni koji imaju mogućnosti da investiraju treba da to urade u Srebrenici, već danas, a ne sutra. Vrijeme je najznačajniji resurs koji u biznisu imamo. Ulaganje u Srebrenici će se isplatiti", poručio je Kadrić.

Investiciono-razvojnu konferenciju ocijenio je pozitivnom navodeći da je ona posljedica napretka i dešavanja u proteklom periodu. Istakao je da je konferencija razvojna kakva i treba biti, a ne socijalna.

Mišljenja je da je Srebrenica područje koje ima šta ponuditi i koje treba promovirati.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti