Više od pola miliona KM za rad sportskih udruženja Zenice

13.04.2018. 09:19 / Izvor: Akta.ba
Više od pola miliona KM za rad sportskih udruženja Zenice

Sredstva će biti podijeljena za redovan rad i takmičenje klubova, zatim za klubove osoba s invaliditetom, klubove nosioce sportskih aktivnosti...

Nadležna gradska služba Zenice prezentirala je izvještaj radne grupe za utvrđivanje plana i programa raspodjele budžetskih sredstava namijenjenih za sportske aktivnosti u 2018. godini.

Po riječima pomoćnice gradonačelnika u Službi za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti Sumee Mujkanović i članova Komisije za pripremu kriterija i programa raspodjele budžetskih sredstava namjenjenih za sport, sastavljene od predstavnika sportskih udruženja, Grad Zenica je osigurao fond sredstava u iznosu od 550.000 KM.

Za ova sredstva apliciralo je 77 sportskih organizacija, ali je formirana komisija odbila nekoliko prijava zbog nedovoljno priloženih dokumenta o radu klubova i udruženja.

"Sredstva će biti podijeljena za redovan rad i takmičenje klubova, zatim za klubove osoba s invaliditetom, klubove nosioce sportskih aktivnosti, sportske saveze, podršku sportskim manifestacijama i sportistima pojedincima, te za pokroviteljstva manifestacija koje se održavaju u okviru objekata Javnog preduzeća za upravljanje sportskim objektima", kazala je Mujkanović.

Gradonačelnik Fuad Kasumović je obrazlažući visinu budžetskih sredstava za sport naglasio da postoji i 'rezervni fond' u iznosu od 110.000 KM, koji će se moći koristiti za vanredne potrebe, ali će se do kraja godine rebalansom budžeta opredijeliti i dodatna sredstva za  rad sportskih organizacija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti