al
Više pažnje dati Njemačkim investitorima u RS-u

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Više pažnje dati Njemačkim investitorima u RS-u

10.04.2019. 09:16 / Izvor: SRNA

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je da bi Predstavništvo RS u Njemačkoj trebalo da posebnu pažnju posveti dovođenju investitora u RS-u.

Golićeva je tokom posjete Predstavništvu sa delegacijom RS-a upoznata o budućim aktivnostima, rečeno je Srni u Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju.

Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatan Klokić ocijenio je da je kancelarija Republike Srpske u Njemačkoj otvorena za sve ljude iz RS-A u dijaspori, ali i za one koji u tu zemlju dolaze, da im se pomogne da se lakše snađu.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Njemačkoj Mićo Ćetković najavio je da bi krajem juna u Štutgartu trebalo da bude održan privredni forum na kojem bi privrednici iz RS-a mogli da se povežu sa kolegama iz Baden-Virtemberga.

U delegaciji iz RS, koja je boravila u trodnevnoj posjeti Baden-Virtembergu, bili su i direktor Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost RS-a Srđan Todorović, gradonačelnici Prijedora, Istočnog Sarajeva, Doboja i Zvornika, načelnici opština Sokolac, Modriča i Prnjavor, načelnici odjeljenja za komunalne poslove i saobraćaj i puteve grada Banjaluka, te direktori komunalnih preduzeća iz Doboja, Zvornika i Bijeljine.

Delegacija se tokom posjete sastala i sa generalnim direktorom Ministarstva za životnu sredinu Baden-Virtemberga Helmfridom Majnelom sa kojim je razgovarano o modelima upravljanja otpadom i iskustvima ove njemačke savezne države. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti