Višković: Privredni razvoj jedan od najvažnijih prioriteta Vlade RS-a

06.06.2019. 08:21 / Izvor: Akta.ba
Višković: Privredni razvoj jedan od najvažnijih prioriteta Vlade RS-a

Višković je predstavio dinamiku provođenja mjera i aktivnosti koje su predviđene Programom ekonomskih reformi u tom bh.entitetu.

Privredni razvoj jedan je od najvažnijih prioriteta u radu Vlade Republike Srpske (RS) i u toku je realizacija određenih mjera koje će doprinijeti unapređenju privrednog ambijenta, istakao je entitetski premijer Radovan Višković tokom razgovara sa šefom misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za Bosnu i Hercegovinu Martinom Petrijem.

Na sastanku u Banjoj Luci je razgovarano o stanju u javnim finansijama, reformskim procesima, te aktivnostima Vlade koje će doprinijeti poboljšanju poslovne klime i jačanju realnog sektora.

Višković je predstavio dinamiku provođenja mjera i aktivnosti koje su predviđene Programom ekonomskih reformi u tom bh.entitetu.

Bilo je riječi i o posljedicama neformiranja vlasti na nivou BiH, jer svaka aktivnost koja podrazumijeva angažman i partnerstvo svih nivoa vlasti u BiH se teško realizuje u praksi i negativno održava na provođenje razvojnih i reformskih procesa u svim oblastima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti