Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Višković: Sektor tekstila, kože i obuće važan za Republiku Srpsku

13.04.2021. 14:52 / Izvor: Nezavisne novine

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je da je sektor tekstila, kože i obuće važan za RS, te podsjetio da je Vlada kroz kreiranje niza mjera u prethodnim godinama dala značajan doprinos poboljšanju poslovanja u ovoj oblasti.

Nakon sastanka sa predstavnicima Privredne komore Republike Srpske i Udruženja tekstila, kože i obuće, Višković je naglasio da Vlada ostaje čvrsto opredijeljena da nastavi da pruža podršku razvoju sektora tekstila, kože i obuće, kao i drugim privrednim granama.

Na sastanku je razgovarano o stanju u oblasti proizvodnje tekstila, kože i obuće u Republici Srpskoj, radu privrednih društava iz ovog sektora u uslovima pandemije virusa korona, kao i o mogućnostima podrške daljem unapređenju njihovog poslovanja.

Sagovornici su se saglasili da je saradnja između Vlade Republike Srpske i Udruženja tekstila, kože i obuće, odnosno Privredne komore, dobra, te da postoji prostor za njeno dalje unapređenje, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Sastanku su, osim predsjednika Vlade, prisustvovali i ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević, ministar finansija Zora Vidović i ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač. 

PODIJELI:

TAGOVI:

Radovan Višković

Vlada RS

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti