Višković: Ubrzati izgradnju "Buk Bijele"

23.12.2018. 11:18 / Izvor: Fena
Višković: Ubrzati izgradnju 'Buk Bijele'

U obraćanju poslanicima Narodne skupštine RS, istakao je danas da se mora suzbiti siva ekonomija, kojom se guše savjesni poslodavci.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković smatra da treba ubrzati izgradnju velikih hidroenergetskih objekata, poput "Buk Bijele".

"Zadnji veći energetski objekat izgrađen je 1985. godine u Višegradu", istakao je Višković i dodao da nema vremena za gubljenje.

Ističe da treba razmisliti i o novom zaduživanju, ako ti krediti idu za izgradnju velikih elektroenergetskih objekata.

U obraćanju poslanicima Narodne skupštine RS, istakao je danas da se mora suzbiti siva ekonomija, kojom se guše savjesni poslodavci.

"Obično u sivoj zoni rade oni koji imaju novaca da plate", naveo je Višković.

Istakao je da su svi socijalni partneri podržali Prijedlog ekonomskih reformi RS za period 2019-2021. godina, te ocijenio da to dovoljno govori o kvalitetu dokumenta i predloženim mjerama.

Šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić smatra da je iz navedenog dokumenta vidljivo da se u RS-u ništa nije radilo prethodnih 10 godina. 

"Međutim, dokument koji nam je ponuđen solidno je postavljen, ali je problem što premijer nema kvalitetne saradnike i novca da provede zacrtane mjere", tvrdi Stanić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti