Vispakova džezva na Sheikh Zayed Heritage Festivalu u Abu Dhabiju

11.12.2017. 13:09 / Izvor: Akta.ba

Među 18 zemalja učesnica na Festivalu, Bosnu i Hercegovinu će predstaviti Vispakova Guinnessova džezva.

Nakon učešća na Global Village Festivalu u Dubaiju koji je održan povodom nacionalnog praznika Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), Vispakova najveća džezva na svijetu nastavila je turneju po zemljama Arapskog zaljeva. Nova destinacija je Abu Dhabi gdje se održava Sheikh Zayed Heritage Festival, a čiji je pokrovitelj predsjednika UAE njegova ekselencija šeik bin Zayed bin Khalifa Al Nahyan.

Među 18 zemalja učesnica na Festivalu, Bosnu i Hercegovinu će predstaviti Vispakova Guinnessova džezva.

“Za ovih desetak dana koliko smo predstavljali tradicijiu Bosne i Hercegovine po zemljama Zaljeva, reakcije su veoma pozitivne. Nastojali smo promovirati našu domovinu u najboljem svjetlu. Tako da je preporuka da sljedeće godine idemo zajedno sa kulturno – historijskom i turističkom prezentacijom, te širom gastro ponudom kako bi naša zemlja dobila još više fanova u ovom dijelu svijeta. Jer, zaista je Zlatna džezva jedan od ambasadora BiH, i evo svi koji su probali našu bosansku kafu poželjeli su posjetiti Bosnu i Hercegovinu”, izjavio je Armin Hodžić pomoćnik predsjednika Uprave AS Holdinga i voditelj odjela ”New business” na nivou Grupacije.

Osim domaćina UAE, neke od ovogodišnjih zemalja učesnica Festivala su Srbija, Rusija, Afganistan, Maroko, Kina, Indija, Oman, Kazakhstan i Kuvajt.

“Zahvaljujemo se našem partneru na tržištu zemalja Arapskog zaljeva Balkan trading i kolegama iz kompanije Cargo koji su nam i ovaj put pomogli u organizaciji transporta “Džezve”, koji nije bio jednostavan. Arapima se sviđa naša kafa i dčude se da postoji tako dobra kafa u BiH. Dnevno se popije i do 1.500 kafa, a “Džezva” kao i svugdje do sada izaziva veliku pažnju medija i reakcije na društvenim mrežama”, dodao je Hodžić.   

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti