Vizija iz Sarajeva za investitora iz Bahreina gradit će milionske projekte

29.09.2014. 09:57 / Izvor: eKapija.ba
Vizija iz Sarajeva za investitora iz Bahreina gradit će milionske projekte
OTVORI GALERIJU

Hazem M.Janahi je posebno zainteresovani za ulaganje u općinu Olovo i u tom smislu su postignuti prvi dogovori i razmjenjena pisma namjere sa nadležnim strukturama u Općini Olovo za izgradnju turističkih kapaciteta i objekata za tržište.

Ako vam treba projektovanje, izgradnja ili nadzor nad izvođenjem radova prava adresa je Vizija d.o.o. Sarajevo na čijem čelu se nalazi Edin Hodžić, inače dipl.ing. građevinarstva. Kompanija je od svog osnivanja, 1996. godine do dana realizovala više miliona malih i velikih projekata.

Hodžić u razgovoru za eKapija.ba priča kako su odmah po osnivanju firme dobili veliki posao na sanaciji infrastrukture u BiH za američku kompaniju Parsons sa kojom su radili više godina. Dobru saradnju ostvarili su i sa Caritasom Švicarske za koji su uradili više projekata.

"Osim humanitarnih projekata, puno smo projekata uradili i na individualnoj stambenoj izgradnji, da bi se kasnije fokusirali na enterijere objekata", kaže Hodžić.

Na njihovoj referenc listi nalaze se svi objekti kompanije m:tel. Projektovali su i radili prostore Triglav osiguranja, a njihov klijent je i Mango za kojeg su uradili sve prostore, na Bjelašnici su radili dva hotela.

Hodžić je ponosan na svaki projekat koji su uspješno realizovali stručnjaci Vizije, a kao uspješnu saradnju pominje onu sa kompanijim MIMS sa kojom imaju ugovore o izgradnji njihovih novih objekata.

"To je veoma dobra saradnja i to se u ovom vremenu krize pokazalo kao spas", kaže Hodžić, pojašnjavajući kako je Vizija trenutno fokusirana na sanaciju objekata uništenih nedavnim poplavama.

Također potpisan je i ugovor za nadogradnju hotela Aquaterm u Olovu. Vrijednost ugovorenih radova je oko 400.000 KM.

"Imamo jako dobru saradnju sa Svjetskom bankom. Projektovali smo i nadzirali radove na 150 ambulanti porodične medicine u cijeloj Federaciji. Radili smo projektovanje i nadzor nad izvođenjem radova rekonstrukcije katastara i zemljišno knjižnih ureda za Ministarstvo pravde. Svjetska banka nas je angažovala i za projektovanje i nadzor nad izvedbom, Centara za socijalni rad preko Ministarstava za socijalni rad", ističe Hodžić, pojašnjavajući kako su oni pionirska firma koja je napravila temelje kako bi trebala da izgleda ambulanta porodične medicine, katastarski ured i zemljišno knjižni ured.

U toku je  i realizaciju velikih projekata koji se rade za kompaniju Vanguard iz Bahreina čiji je vlasnik Hazem M. Janahi. Projekti su vrijedni preko 100.000 miliona KM. U cilju realizacije ovoga projekta na teritoriji Vogošće je kupljeno više manjih parcela za izgradnju jednog ili dva stambena objekta.

Hazem M.Janahi je posebno zainteresovani za ulaganje na teritoriji općine Olovo i u tom smislu su postignuti prvi dogovori i razmjenjena pisma namjere sa nadležnim strukturama u Općini Olovo za izgradnju turističkih kapaciteta i objekata za tržište.

Što se tiče daljih planova, Vizija će kaže prvi čovjek kompanije u narednom periodu ostati na zacrtanom cilju, razvijat će projektovanje i izgradnju po najvećim standardima i konkurisati na poslovima gdje se traži kvalitet.

"Nije nam cilj da gradimo velike objekte, cilj nam je da radimo najbolje svoje poslove, te da naši budući klijenti u našoj firmi mogu dobiti sve što je potrebno za realizaciju njihove investicije, od rješavanja dokumentacije sa nadležnim općinskim strukturama, preko projektovanja i u konačnici izgradnje njihovih objekata."

E. Kokor

U našoj foto gareriji ispod pogledajte neke od projekata Vizije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti