Vjerski turizam: FlyBosnia uvodi čarter letove iz Italije za Mostar

19.02.2019. 09:26 / Izvor: Akta.ba
Vjerski turizam: FlyBosnia uvodi čarter letove iz Italije za Mostar

FlyBosnia je u partnerstvu sa italijanskim pružateljem čarter usluga SoleAir s ciljem obavljanja letova iz Mostara za hodočasnike koji posjećuju Međugorje. 

FlyBosnia je u partnerstvu sa italijanskim pružateljem čarter usluga SoleAir s ciljem obavljanja letova iz Mostara za hodočasnike koji posjećuju Međugorje, piše Ex-Yu Aviation. 

"SoleAir ima zadovoljstvo iskomunicirati s turoperatorima koji rade u vjerskom sektoru da je potpisao sporazum s novim bosanskim prijevoznikom FlyBosnia", navodi se u saopćenju.

Avionska letelica Airbus A319 sa 138 mjesta biće postavljena u Mostaru od narednog mjeseca. Aviokompanija je saopćila da će "prva europska destinacijabiti Italija, koja će pružati čarter letove između Italije i Bosne i Hercegovine - Sarajeva i Mostara - Međugorje.

Sljedeće destinacije u Europi bit će istražene na temelju potencijala potražnje, s tim da su različiti gradovi u Italiji identificirani kao potencijalni kandidati. Italija je već nekoliko godina glavno tržište aerodroma u Mostaru.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti