Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Vlada BPK Goražde utvrdila Prijedlog budžeta za 2021. godinu

28.01.2021. 07:39 / Izvor: Akta.ba

Vlada Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde u jučerašnjem nastavku redovne sjednice utvrdila je prijedloge budžeta i zakona o izvršenju budžeta tog kantona za 2021. godinu i uputila ih u skupštinsku proceduru.

Prijedlog budžeta utvrđen je u iznosu od 39.849.000,00 KM.

U odnosu na nacrt, prijedlog je nakon jednosedmičnog dodatnog usaglašavanja i razmatranja zahtjeva većine budžetskih korisnika povećan za 325.000 KM i, kako je istaknuto, više od te sume nije se moglo ići.

Njegovo usaglašavanje proteklo je u međusobnom razumijevanju svih članova Vlade te sagledavanju sveukupne situacije i prioritetnih potreba i projekata ministarstava, privrednih subjekata i udruženja obrtnika.

Iako je sedam posto manji u odnosu na budžet u protekloj godini, Vlada neće, kako je rečeno, odustati od realizacije većine infrastrukturnih projekata započetih ili planiranih za ovu godinu, među kojima je i završetak centralnog spomena obilježja braniocima, a dodatna sredstva pokušat će se iznaći pojačanim angažmanom svih članova Vlade na obezbjeđenju sredstava od drugih nivoa vlasti i resornih kantonalnih ministarstava u Vladi Kantona Sarajevo.

Vlada je uvrdila i Prijedlog zakona o izvršenju budžeta BPK Goražde za 2021. koji je osim nekih manjih izmjena, isti u odnosu na zakon iz prošle godine, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade BPK Goražde.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti