Vlada Brčko disitrkta utvrdila nacrt zakona o zdravstvenoj zaštiti

12.04.2014. 08:32 / Izvor: Fena
Vlada Brčko disitrkta utvrdila nacrt zakona o zdravstvenoj zaštiti

Vlada Brčko distrikta na današnjoj je sjednici donijela Odluku o odobravanju Programa rada Vlade za 2014. godinu, te je utvrdila Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti s ciljem podizanja razine zdravstvene zaštite u Brčko Distriktu BiH

Vlada Brčko distrikta na jučerašnjoj je sjednici donijela Odluku o odobravanju Programa rada Vlade za 2014. godinu, te je utvrdila Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti s ciljem podizanja razine zdravstvene zaštite u Brčko Distriktu BiH – priopćeno je iz Vlade Brčko distrikta.

Predstojnica resornog odjela Anđa Nikolić pojasnila je kako se usvojenom odlukom intervenira na zakon u smislu davanja ovlasti predstojniku odjela da, uz suglasnost Vlade Brčko Distrikta BiH, angažira stručnjake sa strane koji će obavljati tercijarnu zdravstvenu zaštitu kao pomoć sekundarnoj zdravstvenoj zaštiti te je obvezan da u proračunu osigura sredstva za financiranje.

"Drugi dio Nacrta odnosi se na uvođenje licenci zdravstvenim radnicima, odnosno liječnciima koji su ovom izmjenom obvezni nabaviti jednu od licenci, ili Republike Srpske ili neku od županijskih", objasnila je Nikolićeva dodajući da je dat rok do 1. siječnja 2016. godine do kojeg liječnici moraju da formiraju komoru Brčko Distrikta BiH i da uzmu licence iste komore.

Ona je istaknula da bi licence radnike obvezale da idu na kontinuiranu medicinsku edukaciju i da u roku od pet godina skupe određeni broj bodova koje je komora propisala čime bi pratili suvremena dostignuća medicine. Naglasila je kako će ovim putem potaknuti liječnike da idu na seminare i pišu radove te se nada da će komora u Brčkom to uspješno bodovati i donijeti napredak u zdravstvu.

Vlada Brčko Distrikta BiH usvojila je Prijedlog odluke o zaštiti divljači u Brčko Distriktu BiH, kojom se utvrđuje zaštita divljači kao dobra od općeg interesa i zadužuje predstojnik Odjela za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo da, sukladno ovoj odluci. u zadanom roku od 15 dana donese program zaštite divljači na području Distrikta.

Dževdet Šahović, predstojnik resornog odjela, obrazložio je kako usvojena odluka predstavlja privremenu mjeru dok se ne usvoji zakon o lovištu Brčko Distrikta BiH.

"Cilj je da se zaštiti divljač od lovokradica, bolesti, štetočina i naravno da organiziramo i prehranu divljači", naveo je Šahović dodajući kako će za izvršenje ove odluke biti potrebno angažirati šest lovočuvara koji bi se rasporedili na čitavu teritoriju lovnog područja Distrikta.

Nakon razmatranja sa dnevnoga reda povučen je prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o proceduri izrade nacrta zakona i drugih propisa zbog potrebe za daljnjim doradama.

Tijekom zasjedanja usvojen je Prijedlog odluke o odobravanju Programa utroška sredstava i kriterija za dodjelu granta ostalim organizacijama – grant udruzi poginulih branitelja Republike Srpske s ciljem reguliranja potreba poginulih branitelja i nestalih osoba srpske populacije na području Brčkog.

"Nastavak 62. redovite sjednice zakazan je za ponedjeljak, 14. travnja 2014. godine, s početkom u sati u prostorijama Gradske vijećnice", stoji u priopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti