Vlada Brčko distrikta raspisala Javni poziv pomoći privrednim subjektima

15.12.2020. 15:27 / Izvor: Akta.ba
Vlada Brčko distrikta raspisala Javni poziv pomoći privrednim subjektima

Korisnici po ovom Programu su preduzeća, poduzetnici i poslovne jedinice s područja Brčko distrikta BiH koji su prestali s radom zbog navedene pandemije naredbom Stožera za zaštitu i spašavanje od 20. novembra 2020. godine.

Odjel za privredni razvitak, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta BiH objavio je Javni poziv za raspodjelu novčanih sredstava u skladu s Programom mjera za pomoć privrednim subjektima u Distriktu u vezi sa zabranom rada zbog pandemije izazvane koronavirusom.

Korisnici po ovom Programu su preduzeća, poduzetnici i poslovne jedinice s područja Brčko distrikta BiH koji su prestali s radom zbog navedene pandemije naredbom Stožera za zaštitu i spašavanje od 20. novembra 2020. godine,saopćeno je iz Vlade Brčko distrikta BiH.

Tu su, također, i preduzeća, poduzetnici i poslovne jedinice s područja Brčkog koji obavljaju neku od sljedećih djelatnosti koje su obuhvaćene ovim programom: gradski i prigradski kopneni prijevoz putnika, ostali kopneni prijevoz putnika, hoteli i sličan smještaj, ostali smještaj, djelatnosti restorana i ostalih objekata za pripremu i usluživanje hrane, djelatnosti pripreme i usluživanja pića, djelatnosti kockanja i klađenja i fitness centri.

Preduzeća, poduzetnici i poslovne jedinice s područja Brčkog, kojima ugostiteljska djelatnost ili druga djelatnost zabranjena naredbom Kriznog štaba nije osnovna djelatnost, imaju pravo na naknadu isplaćene brutoplaće razmjerno broju radnika zaposlenih u djelatnosti čiji je rad zabranjen.

Korisnici po ovom programu ne mogu biti preduzeća, poduzetnici i poslovne jedinice koji nisu izvršili uplatu poreza i doprinosa na plaće zaključno s oktobrom 2020. godine i preduzeća, poduzetnici i poslovne jedinice koji ne obavljaju djelatnosti koje su navedene.

Javni poziv ostaje otvoren do 31. decembra 2020. godine do 12 sati, stoji u saopćenju. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti