Vijesti

Vlada FBiH: Data saglasnost za zaključivanje Sporazuma o razvoju distributivne gasne mreže u Srednjobosanskom kantonu

30.11.2009. 15:17 / Izvor: eKapija.ba

Vlada FBiH je donijela Odluku o davanju saglasnosti za zaključivanje Sporazuma o razvoju distributivne gasne mreže u Srednjobosanskom kantonu između Vlade FBiH, kao sponzora u kreditnom aranžmanu sa EBRD-om, i Vlade Srednjobosanskog kantona koji će potpisati premijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Sporazumom je obuhvaćena plinofikacija Busovače, Viteza, Travnika i Novog Travnika u dužini od 40 kilometara. Vlada Srednjobosanskog kantona je u obavezi da po potpisivanju Sporazuma intenzivira aktivnost na raspisivanju tendera za dodjelu koncesija za razvoj distributivne plinske mreže u ove četiri općine.

Vlada je donijela i Odluku o imenovanju interresorne radne grupe za uspostavljanje nezavisnog regulatora za tržište distribucije prirodnog gasa u FBiH u čijem će sastavu biti predstavnici Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, Regulatorne komisije za električnu energiju FERK, Vlade Kantona Sarajevo i BH-gasa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti