Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Vlada FBiH: Kantonima, gradovima i općinama ukupno 21 milion KM

Vlada FBiH je donijela Odluku o utvrđivanju kriterija raspodjele sredstava utvrđenih u budžetu FBiH za 2020. godinu na poziciji "Tekući transferi drugim nivoima vlasti i fondovima - kantoni i općine", u iznosu od 21.000.000 KM, na ime finansijske pomoći kantonima, gradovima i općinama.

19.03.2020. 00:00 / Izvor: Akta.ba

Vlada FBiH je donijela Odluku o utvrđivanju kriterija raspodjele sredstava utvrđenih u Budžetu FBiH za 2020. godinu na poziciji "Tekući transferi drugim nivoima vlasti i fondovima - kantoni i općine", u iznosu od 21.000.000 KM, na ime finansijske pomoći kantonima, gradovima i općinama.

Vlada će posebnom odlukom utvrditi iznose sredstava koji će biti doznačeni pojedinim kantonima, gradovima i općinama, kao i dinamiku doznačavanja, te način izvještavanja o utrošenim sredstvima.

Kriteriji za raspodjelu sredstava kantonima su broj stanovnika, površina, te broj učenika u osnovnom i srednjem obrazovanju, saopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Za primjenu ovih kriterija koriste se podaci Federalnog zavoda za statistiku i Porezne uprave FBiH. Sredstva kantonima, gradovima i općinama mogu biti dodijeljena kao finansijska pomoć budžetima kantona, za sufinansiranje kapitalnih i infrastrukturnih projekata kao i za pomoć u poduzimanju preventivnih mjera u borbi protiv COVID-19, te sanaciji posljedica nastalih uslijed proglašene pandemije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti