Vlada FBiH od javnih preduzeća traži da izmijene planove poslovanja za 2020.

19.03.2020. 15:55 / Izvor: Akta.ba
Vlada FBiH od javnih preduzeća traži da izmijene planove poslovanja za 2020.

Vlada FBiH zadužila je nadzorne odbori javnih preduzeća Elektroprivreda BiH, Elektroprivreda HZ HB, BH Telecom, HT Mostar i Željeznice Federacije BiH da odmah izmijene planove poslovanja za 2020. godinu.

Vlada FBiH danas je zadužila federalna ministarstva da, u najkraćem mogućem roku, izrade revidirane prijedloge programa utroška s kriterijima raspodjele sredstava utvrđenih budžetom FBiH za 2020. godinu, prilagođene postojećoj situaciji, s obzirom na potrebu za hitnim djelovanjem s ciljem saniranja šteta za koje se procjenjuju da će nastati kao posljedica globalne pandemije izazvane pojavom novog koronavirusa COVID-19 na prostoru Federacije BiH.

Također, zadužila je nadzorne odbori javnih preduzeća Elektroprivreda BiH, Elektroprivreda HZ HB, BH Telecom, HT Mostar i Željeznice Federacije BiH da odmah izmijene planove poslovanja za 2020. godinu i revidiraju ih stavljanjem svih raspoloživih finansijskih i ljudskih resursa u funkciju investiranja u vlastite proizvodne kapacitete i osnaživanje domaće proizvodnje kao odgovor na očekivane negativne posljedice pandemije, saopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti