Vlada FBiH odobrila 105.700 KM za sufinanisranje Projekta razvoja i očuvanja šuma - dodatno finansiranje za II kvartal 2009. godine

31.07.2009. 09:53 / Izvor: eKapija.ba
Vlada FBiH odobrila 105.700 KM za sufinanisranje Projekta razvoja i očuvanja šuma - dodatno finansiranje za II kvartal 2009. godine

Vlada FBiH je na sjednici održanoj 30. jula 2009. godine razmatrala više dokumenata iz nadležnosti Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Prihvaćen je Izvještaj o stanju u poljoprivredi za 2008. godinu, koji će biti proslijeđen Parlamentu FBiH na razmatranje i usvajanje.

Usvojena je i Informacija o statusu JP "Bosansko-Hercegovačke šume" iz Sarajeva i JP "Šume Herceg-Bosne" iz Mostara, kao i o gospodarenju šumama u HNK, s prijedlogom zaključaka.

Dopunjena je Uredba o vršenju ovlaštenja organa FBiH u privrednim društvima sa učešćem državnog kapitala, tako što su, na Listu privrednih društava u kojima po osnovu državnog kapitala ovlaštenja vrše organi Federacije BiH, dodata ova dva javna preduzeća.

Vlada je razmatrala i aktuelno stanje u mljekarskoj proizvodnji.

Odlukom je Vlada FBiH iz sredstava budžeta FBiH za ovu godinu odobrila 105.700 KM za sufinanisranje Projekta razvoja i očuvanja šuma - dodatno finansiranje za II kvartal ove godine. Sredstva su odobrena sa budžetskog transfera "Učešće Vlade FBiH u projektima rekonstrukcije koje finansira međunarodna zajednica", navodi se u saopštenju Vlade FBiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti