Vlada FBiH odobrila finansijsku konsolidaciju Mapex-a iz Maglaja

12.01.2015. 14:00 / Izvor: eKapija.ba
Vlada FBiH odobrila finansijsku konsolidaciju Mapex-a iz Maglaja

Finansijska konsolidacija ''Mapexa'' odobrena je s ciljem osiguranja likvidnosti poslovanja i obuhvata izmirenje dugovanja na teret kapitala društva vezano za dugovanja koja iznose preko 219.000 KM.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donijela je, na današnjoj sjednici u Sarajevu, Odluku kojom je odobrila finansijsku konsolidaciju privrednog društva ''Mapex'' d.d. Maglaj, koje je u stopostotnom privatnom vlasništvu.

Finansijska konsolidacija ''Mapexa'' odobrena je s ciljem osiguranja likvidnosti poslovanja i obuhvata izmirenje dugovanja na teret kapitala društva vezano za dugovanja nastala zaključno do 30. septembra 2013. godine na osnovu doprinosa za zdravstveno osiguranje, u iznosu od 207.728,25 KM i doprinosa za osiguranje od nezaposlenosti, u iznosu od 11.621,24 KM.

Ta dugovanja ''Mapex'' će izmiriti na osnovu sporazuma o finansijskoj konsolidaciji koji će sačiniti sa svakom nadležnom federalnom i kantonalnom institucijom, a primjerak sporazuma će dostaviti Poreznoj upravi Federacije BiH, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti