Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Vlada FBiH: Plan kontrole proizvodnje mlijeka namijenjenog za izvoz u EU

06.06.2014. 08:05 / Izvor: eKapija.ba

Vlada FBiH donijela je jučer na sjednici u Sarajevu Odluku koja određuje organe za pripremu plana službenih kontrola i provođenje revizije službenih kontrola koju vrše kantonalni veterinarski inspektori kod subjekata u poslovanju s mlijekom i proizvodima od mlijeka namijenjenih za izvoz u zemlje Europske unije.

Plan kontrola zajednički donose Federalna uprava za inspekcijske poslove i Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Reviziju službenih kontrola će provoditi Federalna uprava putem Inspektorata veterinarske inspekcije u skladu sa Protokolom o uspostavi komandnog lanca kojim se zadovoljavaju uslovi za izvoz mlijeka i proizvoda od mlijeka porijeklom iz BiH u Europsku uniju.

Jučerašnja odluka je jedna od hitnih mjera koje je bilo potrebno provesti radi realizacije Akcionog plana kojeg predlažu nadležni organi po preporukama inspekcije EU, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti