Vlada FBiH: Platforma BH Telecoma za online nastavu

16.03.2020. 16:20 / Izvor: Akta.ba
Vlada FBiH: Platforma BH Telecoma za online nastavu

Uprava BH Telecoma donijela je Odluku o odobravanju korištenja IPTV platforme i svih drugih neophodnih i pratećih resursa za odvijanje online nastave.

BH Telecom d.d. Sarajevo obavijestilo je učesnike današnje tematske sjednice da je Uprava ovog društva donijela Odluku o odobravanju korištenja IPTV platforme i svih drugih neophodnih i pratećih resursa za odvijanje online nastave u skladu s tehničkim mogućnostima BH Telecoma.

Potrebno je da BH Telecom u periodu trajanja Naredbe o obustavi nastave u osnovnim, srednjim i visokoškolskim obrazovnim ustanovama za potrebe odvijanja online nastave omogući besplatno distribuiranje obrazovnih video materijala putem IPTV platforme posredstvom servisa MojaTV i dodatnih servisa u okviru kojih se pruža usluga distribucije video sadržaja krajnjim korisnicima.

S ciljem što efikasnijeg održavanja nastavnih aktivnosti, BH Telecom stavlja na raspolaganje resurse Enterprise Cloud, koji omogućava korištenje infrastrukture BH Telecoma za obradu i pohranu podataka, sa svim vezanim elementima zaštite, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti