Vlada FBiH prebacivati će B&H Airlinesu svakog mjeseca 283.333 KM

22.02.2008. 09:52 / Izvor: Investitor
Vlada FBiH prebacivati će B&H Airlinesu svakog mjeseca 283.333 KM



Finansijska sredstva od putničke takse - naknade za razvoj i unapređenje zračnog prometa u Federaciji BiH (FBiH), prikupljena na posebnom podračunu u okviru federalnog Budžeta, u 2008. godini biće mjesečno prebacivana Javnom preduzeću B&H Airlines Sarajevo u iznosu visine salda predmetnog budžeta posljednjeg dana mjeseca za koji se sredstva prebacuju.

Ovo se navodi u Odluci o dinamici prebacivanja i nakani finansijskih sredstava prikupljenih na temelju putničke takse - naknade za razvoj i unapređenje zračnog prometa u FBiH u 2008. godini, kojom se propisuje i to kako će ova sredstva biti korištena za otplatu obaveza proisteklih iz dva ugovora o leasingu zrakoplova, te po Ugovoru o dugoročnom kreditu, koju je usvojila Vlada FBiH.

Donesena je i Odluka kojom se sredstva od 3.400.000 KM, utvrđena federalnim Budžetom Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija za 2008. godinu, prebacuju na korištenje JP B&H Airlinesu u jednakim mjesečnim iznosima od 283.333 KM.

Ova sredstva namijenjena su plaćanju usluga u aerodromima i kontrole leta, nabavku goriva, te održavanju i osiguravanju aviona

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti