Vlada FBiH - Produžen moratorij na zapošljavanje

30.03.2018. 08:38 / Izvor: Fena
Vlada FBiH - Produžen moratorij na zapošljavanje

Federalna vlada je za još tri mjeseca, do 30. juna 2018. godine, produžila moratorij na zapošljavanje.

Federalna vlada je za još tri mjeseca, do 30. juna 2018. godine, produžila moratorij na zapošljavanje.

Riječ je o zaduženju federalnim upravama, federalnim upravnim organizacijama, federalnim ustanovama i drugim federalnim institucijama i službama, naročito Agenciji za državnu službu FBiH, institucijama FBiH koje je osnovala Federacija BiH, a koje vrše javna ovlaštenja i imaju svojstvo pravne osobe, izuzev federalnim ministarstvima, da obustave konkursne procedure za prijem državnih službenika, namještenika i ostalih zaposlenika.

Također, ove institucije su zadužene da do 30. juna 2018. godine obustave zaključivanje svih ugovora o djelu. U slučaju neodgodive potrebe, ugovor o djelu mogu zaključiti isključivo uz prethodnu saglasnost Vlade FBiH.

U slučaju neodgodive potrebe, saglasnost za provođenje konkursne procedure za prijem državnih službenika, namještenika i ostalih zaposlenika, uz prethodno pribavljeno mišljenje Federalnog ministarstva finansija, kao i za zaključenje ugovora o djelu, daje isključivo Vlada FBiH.

Saglasnosti za provođenje konkursne procedure za prijem državnih službenika, namještenika i ostalih zaposlenika, koje je Vlada Federacije BiH dala prije stupanja na snagu ovog zaključka, ostaju na snazi.

Ranije date saglasnosti za zaključivanje ugovora o djelu ostaju na snazi, neovisno o izmjenama predmeta ugovora.

U slučaju promjene broja izvršilaca, novi ugovori o djelu mogu biti zaključeni isključivo uz prethodnu saglasnost Vlade Federacije BiH, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti