Vlada FBiH razriješila Upravu BH Telecoma zbog isteka mandata

17.09.2014. 08:34 / Izvor: eKapija.ba
Vlada FBiH razriješila Upravu BH Telecoma zbog isteka mandata

Istovremeno, donesena je i Odluka o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru BH Telecoma o imenovanju ovih osoba za vršioce istih dužnosti članova Uprave na period do 31.12.2014. godine.

Vlada FBiH donijela je jučer odluke o kriterijima za izbor i imenovanje, te o raspisivanju javnog konkursa za postavljenje direktora Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom. Također, donijela je i Rješenje kojim je imenovala Komisiju za izbor direktora Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom.

Vlada FBiH imenovala je , nakon okončane konkursne procedure, Vedada Nezirića za člana Upravnog odbora Agencije za unapređenje stranih investicija u Bosni i Hercegovini (FIPA) na period od dvije godine.

Federalna vlada jučerašnjom je Odlukom dala prethodnu saglasnost Nadzornom odboru BH Telecoma Sarajevo za donošenje Odluke o razrješenju članova Uprave ovog dioničkog društva, a zbog isteka mandata: generalnog direktora Nedžada Rešidbegovića, izvršnog direktora Izvršne direkcije za razvoj poslovanja Hamde Katice, izvršnog direktora Izvršne direkcije za pravne poslove, upravljanje organizacijom i ljudskim resursima Bakira Ćelosmanovića, izvršne direktorice Izvršne direkcije za ekonomsko-finansijske poslove Aide Štajnbauer, izvršnog direktora Izvršne direkcije za tehnologiju i razvoj servisa Elvidina Kovača, izvršnog direktora Izvršne direkcije za investicije Jasminka Akšamije i izvršne direktorice Izvršne direkcije za informacione tehnologije Dženane Muračević.

Istovremeno, donesena je i Odluka o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru BH Telecoma o imenovanju ovih osoba za vršioce istih dužnosti članova Uprave na period do 31.12.2014. godine. Nadzorni odbor BH Telecoma Vlada je obavezala da u tom periodu provede konkursnu proceduru izbora i imenovanja članova Uprave.

Za  članove  Upravnog odbora Fonda za profesionalnu rehabilitaciju zapošljavanje osoba sa invaliditetom danas su imenovan Almas Kulović (predsjednik), Izudin Tanović, Mirsad Muftić, Mirsad Đulbić, Ivan Perić, Ana Šimunović i Sabina Čano.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti