Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Vlada FBiH: Za poduzetništvo i obrt 150.000 KM

20.05.2021. 12:57 / Izvor: Akta.ba

Vlada Federacije BiH je usvojila Program raspodjele sredstava neprofitnim organizacijama - udruženjima građana, Obrtničkoj komori FBiH, komorama kantona i obrazovnim institucijama vrijedan 150.000 KM, utvrđen ovogodišnjim Budžetom FBiH Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta.

Riječ je o sredstvima koja će korisnicima biti isplaćena kao nepovratna.

Od ukupnog iznosa, za unapređenje institucijske poduzetničke infrastrukture planirano je 80.000 KM, a korisnici ovih sredstava su poduzetničke potporne institucije s područja FBiH (poduzetnički inkubatori i centri, tehnološki parkovi, akceleratori, klasteri i razvojne agencije) koje imaju najmanje jednog zaposlenog na neodređeno vrijeme.

Iznos od 70.000 KM predstavlja poticaj udruženjima poduzetnika i obrtnika, privrednim i obrtničkim komorama koje svojim projektima promovišu i potiču razvoj poduzetništva i obrta u FBiH i imaju, također, najmanje jednog zaposlenog na neodređeno vrijeme.

PODIJELI:

TAGOVI:

obrt

vlada fbih

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti