Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Vlada HBŽ: 1,4 milijuna KM za potporu poljoprivrednoj proizvodnji

26.08.2021. 15:36 / Izvor: Fena

Vlada Hercegbosanske županije (HBŽ) razmatrala je i utvrdila Izvješće o izvršenju Proračuna HBŽ-a za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2021. godine te isto uputila u skupštinsku proceduru na daljnje postupanja.

Donesena je Odluka o odobravanju financijskih sredstava Gorskoj službi spašavanja Hercegbosanske županije u ukupnome iznosu od 30.000 maraka. Odobrena sredstva mogu se koristiti isključivo za nabavku opreme, obuke i ostale troškove proizišle iz djelatnosti Gorske službe spašavanja, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Na prijedlog Civilne zaštite Hercegbosanske županije, Vlada je donijela Odluku o procjeni ugroženosti područja HBŽ-a od prirodnih i drugih nesreća. Također, donesena je Odluka o odobravanju financijskih sredstava iz tekuće potpore Proračuna Uprave civilne zaštite Hercegbosanske županije za 2021. godinu za pomoć vatrogasnim postrojbama Hercegbosanske županije u ukupnom iznosu od 36.000 KM.

Temeljem te odluke dodijeljeni iznos biti će jednako raspoređen na svih šest općina Hercegbosanske županije, a sredstva su isključivo namijenjena za pružanje materijalne pomoći općinama za organiziranje, materijalno opremanje, obuke i osposobljavanje vatrogasnih postrojbi.

Županijska vlada odobrila je Upravi civilne zaštite Hercegbosanske županije jednokratnu novčanu pomoć za sanaciju štete općini Bosansko Grahovo od prirodne nepogode u iznosu 2.973,44 KM.

U jednom dijelu sjednice Vlada je donijela Odluku o uporabi udžbenika i priručnika za školsku 2021./2022. godinu. Temeljem te odluke udžbenici i priručnici koji su odabrani od stručnih aktiva i odobreni od strane Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa za uporabu u osnovnim i srednjim školama na području Hercegbosanske županije za školsku 2020./2021. godinu ostaju u uporabi za školsku 2021./2022. godinu.

Vlada je donijela Odluku o davanju suglasnosti na Program utroška sredstava tekućih prijenosa "Potpora poljoprivrednoj proizvodnji i ruralnom razvoju" utvrđenih Proračunom Hercegbosanske županije za 2021. godinu u ukupnome iznosu od 1.416.000 KM. Ovim programom utvrđuju se vrste, visina, kriteriji i način ostvarivanja novčanih potpora u poljoprivrednoj proizvodnji i ruralnom razvoju iz Proračuna Hercegbosanske županije za 2021. godinu, a Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije vodit će obradu zahtjeva za sve vrste potpora.

Donesena je Odluka o izdvajanju šumskog zemljišta iz šumsko-gospodarskog područja „Livanjsko“ u svrhu izgradnje pomoćnog objekta uz koral, spremište za sijeno, spremište za poljoprivrednu mehanizaciju i objekta za eko-agro turizam za potrebe gospodarskog društva Farme Podhum d.o.o Livno.

Na koncu sjednice doneseno je rješenje kojim se Mate Radoš, diplomirani ekonomist iz Tomislavgrada, imenuje se za ravnatelja Zavoda za zdravstveno osiguranje Hercegbosanske županije na mandatno razdoblje od četiri godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti