Vlada HBŽ-a odobrila koncesije za izgradnju vjetroparka i solarnih parkova

17.01.2014. 08:26 / Izvor: eKapija.ba
Vlada HBŽ-a odobrila koncesije za izgradnju vjetroparka i solarnih parkova

U vezi toga prihvatila je prijedlog ugovora o koncesiji, uz određene ugrađene primjedbe Vlade, te je ovlastila mjerodavno ministarstvo da s tvrtkom WBL City Projjekt d.o.o. Banja Luka potpiše navedeni ugovor.

Vlada Hercegbosanske županije održala je jučer sjednicu na kojoj je donesena Odluka o prihvaćanju Izvješća Povjerenstva za koncesije Hercegbosanske županije o provedenom pregovaračkom postupku za dodjelu koncesije za izgradnju vjetroparka u cilju korištenja vjetropotencijala za proizvodnju električne energije na lokalitetu „Škradimovac“, općina Glamoč, davanju suglasnosti na prijedlog Ugovora, uz određene ugrađene primjedbe Vlade na predloženi Ugovor o koncesiji i ovlaštenju mjerodavnog ministarstva da s tvrtkom WBL CITY PROJEKT d.o.o. Banja Luka potpiše navedeni Ugovor.

Isto tako, prihvaćeno je Izvješće Povjerenstva za koncesije Hercegbosanske županije o provedenom pregovaračkom postupku za dodjelu koncesije za izgradnju solarnih parkova za proizvodnju električne energije na lokalitetima Ćaić, Bila (Brda) i Golinjevo-Miši (Tušnica), općina Livno, davanju suglasnosti na prijedlog Ugovora o koncesiji, uz isto tako određene ugrađene primjedbe Vlade na predloženi Ugovor i ovlaštenju mjerodavnog ministarstva da s tvrtkom SOLBUS d.o.o. Livno potpiše Ugovor o koncesiji.

Donesena je i Odluka o pristupanju provođenja postupka izdavanja dozvole za obavljanje gospodarskog ribolova i akvakuture na ribolovnoj zoni „Buško jezero“, kao i Odluka o pristupanju provođenja postupka dodjele koncesije za eksploataciju pitke podzemne vode iz vodocrpilišta Mukišnica Tomislavgrad.

Također je donesena je Odluka o odobravanju Projekta izgradnje skijališta i opravdanosti dodjeljivanja koncesije za korištenje i izgradnju zimskog i sportsko-rekreacijskog centra, na lokaciji „Šorina dolina“ Gornji Odžak, Općina Kupres, s tvrtkom SKI IVAN d.o.o. Kupres.

Vlada je donijela Odluku o pokretanju postupka javne nabave goriva za motorna vozila proračunskih korisnika i Odluka o pokretanju postupka javne nabave za tonere i punjenja za printere, faksove i aparate za kopiranje proračunskih korisnika, te je dana suglasnost na Odluku o imenovanju Miroslava Ćurića za ravnatelja Srednje ekonomske škole Livno, na mandatni period od četiri godine.

Vlada je još donijela Odluku o signaturi akata Vlade Hercegbosanske županije i tijela županijske uprave za 2014. godinu, te Odluku kojom se daje suglasnost na Pravilnik o unutarnjoj organizaciji Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije, saopćeno je iz Vlade HBŽ.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti