Vlada HNK-a i FIPA održali sastanak o intenzivnoj saradnji oko promocije privrednih projekata

26.05.2009. 12:52 / Izvor: Fena
Vlada HNK-a i FIPA održali sastanak o intenzivnoj saradnji oko promocije privrednih projekata

Predstavnici Vlade Hercegovačko-neretvanskog kanotna i Agencije za promociju inozemnih ulaganja u BiH (FIPA) održali su 26.05.2009. godine sastanak u Mostaru na kojemu se razgovaralo o razvojnim planovima i projektima u privredi tog kantona koji bi se mogli realizirati u suradnji sa stranim ulagačima.

Po riječima glasnogovornika Vlade HNK-a Pere Pavlovića, na današnjem je sastanku kantonalna Vlada prihvatila da bude posrednik između FIPA-e te privrednika s područja tog kantona.

"Vlada je svjesna trenutka u kojem se BiH i ovaj kanton nalaze, a to je da se bilježi značajan pad investicija. Suradnjom s FIPA-om želimo taj trend okrenuti u pozitivnom smjeru te ubrzati realizaciju određenih projekata, što će rezultirati novim radnim mjestima", kazao je nakon sastanka glasnogovornik Vlade HNK-a Pero Pavlović.

Dodao je da se na sastanku poseban naglasak stavio na projekte vezane za turizam, proizvodnju zdrave hrane, iskorištavanje energije vjetra te Zračnu luku Mostar.

Zamjenica direktora FIPA-e Blaženka Mišković u izjavi za novinare pozdravila je intenziviranje saradnje između njezine agencije i Vlade HNK-a, izrazivši nadu da će bolja suradnja olakšati ulazak stranog kapitala u taj kanton.

"FIPA je do sada ostvarila značajan uspjeh u promoviranju projekata s područja cijele BiH i nadam se da će to uskoro osjetiti i na području ovog kantona", kazala je Miškovićeva.

Na današnjem sastanku sudjelovali su i predstavnici REDAH-a, LINK-a te Privredne komore FBiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti