Vlada HNŽ-a nastavlja aktivnosti vezane za primjenu "korona zakona"

03.06.2020. 14:39 / Izvor: Akta.ba
Vlada HNŽ-a nastavlja aktivnosti vezane za primjenu 'korona zakona'

Zadaća Povjerenstva je upravljanje Stabilizacijskim fondom, utvrđivanje Programa utroška sredstava od subvencija.

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) na jučerašnjoj telefonskoj sjednici donijela je Rješenje o imenovanju Povjerenstva Vlade HNŽ za upravljanje Stabilizacijskim fondom i utvrđivanje prijedloga Programa utroška sredstava od subvencija iz članaka 3. i 4. Zakona o negativnim ekonomskim posljedicama izazvanih epidemijom bolesti koronavirusa i potpori ekonomiji na području HNŽ-a.

Zadaća Povjerenstva je upravljanje Stabilizacijskim fondom, utvrđivanje Programa utroška sredstava od subvencija iz članaka 3. i 4. Zakona o negativnim ekonomskim posljedicama izazvanih epidemijom bolesti koronavirusa i potpori ekonomiji na području HNŽ-a, koji će obvezno sadržavati kriterije i postupke za dodjelu sredstava te tekst javnog poziva, koji će dostaviti Vladi na usvajanje. Povjerenstvo će, također, obraditi sve pristigle prijave poslovnih subjekata i uputiti ih Vladi radi donošenja konačne odluke o odabiru korisnika sredstava, priopćeno je u srijedu iz Vlade HNŽ-a.

Vlada je, također, s ciljem ublažavanja negativnih ekonomskih posljedica po gospodarstvo, obrtništvo, trgovinu, turizam i druge gospodarske grane i uslužne djelatnosti Županije, nastalih uslijed globalne pandemije koronavirusa, donijela Odluku o izmjeni Odluke o visini osnovice za obračun plaće svim korisnicima proračuna za 2020. godinu, kojom se osnovica za obračun plaća umanjuje za 20 posto svim izabranim dužnosnicima, nositeljima izvršnih dužnosti i savjetnicima u institucijama vlasti HNŽ-a.

Vlada je donijela i niz odluka iz resora Ministarstva za pitanja branitelja, i to Odluku o odobravanju jednokratne novčane pomoći za pokrivanje troškova sahrane/dženaze umrlog člana obiteljskog kućanstva poginulog branitelja u iznosu od 4.044 maraka, Odluku o odobravanju novčane pomoći u svrhu refundiranja troškova izrade i nabave ortopedskih pomagala ratnih vojnih invalida u iznosu od 5.300 maraka, te Odluku o odobravanju jednokratnih novčanih pomoći za pokrivanje troškova liječenja branitelja i članova njihovog obiteljskog domaćinstva u iznosu od 17.900 maraka, navodi se u priopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti