Vlada HNŽ-a rebalansom omogućila završetak kupnje hotela "Ero"

13.09.2018. 08:20 / Izvor: Akta.ba
Vlada HNŽ-a rebalansom omogućila završetak kupnje hotela 'Ero'

Utvrđenim Rebalansom stvoreni su i preduvjeti za preuzimanje kreditnih obveza za bolničke ustanove.

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) na sjednici u srijedu u Mostaru utvrdila je Prijedlog izmjena i dopuna Proračuna za 2018. godinu.

Prije rasprave, Vlada je usvojila Odluku o pristupanju izradi Izmjena i dopuna Proračuna u kojoj se ističu razlozi za Rebalans proračuna, između kojih su najbitniji donošenje novih propisa, potpisani sporazumi kolektivnih ugovora i zakonskih odredbi.

Utvrđenim Rebalansom stvoreni su i preduvjeti za preuzimanje kreditnih obveza za bolničke ustanove. Na taj način Zavodu zdravstvenog osiguranja omogućeno je da izmijeni Financijski plan i usmjeri dodatna sredstva zdravstvenim ustanovama u HNŽ-u.

Tijekom rasprave istaknuto je kako je Vlada preuzimanjem kredita, ispunila obvezu koju je preuzela tijekom pregovora i potpisivanja kolektivnih ugovora sa sindikatima zdravstvenih i djelatnika u zdravstvu.

Također, Vlada je Rebalansom omogućila završetak kupnje hotela "Ero" za smještaj županijskih institucija. Još jedanput je istaknuto kako je zajednički smještaj jedan od prioritetnih ciljeva Vlade, koji će doprinijeti učinkovitijem radu i značajnom smanjenju troškova, te građanima omogućiti da na jednom mjestu dobiju sve potrebne usluge.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti