Vlada HNŽ-a za izvansudske nagodbe uplatila 1,08 milijuna KM

25.07.2018. 15:31 / Izvor: Akta.ba
Vlada HNŽ-a za izvansudske nagodbe uplatila 1,08 milijuna KM

Podsjetit ću na to da je tijekom 2017. godine Vlada za tu namjenu izdvojila i uplatila oko 4 milijuna KM.

Ministarstvo financija Hercegovačko-neretvanske županije danas je, nakon provedenih procedura i na osnovu usvojenih odluka Vlade, na račune korisnika uplatilo 1.088.000 KM na ime izvansudskih nagodbi.

Tim povodom, županijski premijer Nevenko Herceg istaknuo je kako je današnja uplata je još jedan značajan korak ka konačnom rješenju toga naslijeđenog i financijski iznimno zahtjevnog problema, kojega je Vlada čvrsto odlučila riješiti.

- Podsjetit ću na to da je tijekom 2017. godine Vlada za tu namjenu izdvojila i uplatila oko 4 milijuna KM, a jednak iznos planiran je i u Proračunu za 2018. godinu - kazao je premijer Herceg, priopćeno je iz njegova ureda.

Danas je, također, izvršena uplata i svim korisnicima koji se putem granta sufinanciraju ili financiraju iz Proračuna HNŽ-a.

Postupajući u skladu sa Zaključkom usvojenom na sastanku premijera Vlade i ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta s rektorima Sveučilišta i Univerziteta u Mostaru, danas su na račune tih visokoškolskih ustanova uplaćene dvije mjesečne tranše u iznosu 1.283.333,33 KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti