Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Vlada HNŽ-a za izvansudske nagodbe uplatila 1,08 milijuna KM

25.07.2018. 15:31 / Izvor: Akta.ba

Ministarstvo financija Hercegovačko-neretvanske županije danas je, nakon provedenih procedura i na osnovu usvojenih odluka Vlade, na račune korisnika uplatilo 1.088.000 KM na ime izvansudskih nagodbi.

Tim povodom, županijski premijer Nevenko Herceg istaknuo je kako je današnja uplata je još jedan značajan korak ka konačnom rješenju toga naslijeđenog i financijski iznimno zahtjevnog problema, kojega je Vlada čvrsto odlučila riješiti.

- Podsjetit ću na to da je tijekom 2017. godine Vlada za tu namjenu izdvojila i uplatila oko 4 milijuna KM, a jednak iznos planiran je i u Proračunu za 2018. godinu - kazao je premijer Herceg, priopćeno je iz njegova ureda.

Danas je, također, izvršena uplata i svim korisnicima koji se putem granta sufinanciraju ili financiraju iz Proračuna HNŽ-a.

Postupajući u skladu sa Zaključkom usvojenom na sastanku premijera Vlade i ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta s rektorima Sveučilišta i Univerziteta u Mostaru, danas su na račune tih visokoškolskih ustanova uplaćene dvije mjesečne tranše u iznosu 1.283.333,33 KM.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti