Vlada HNŽ odgodila odluku o kupovini hotela Ero

24.11.2016. 08:16 / Izvor: Fena
Vlada HNŽ odgodila odluku o kupovini hotela Ero

Vlada HNŽ je zaključila da se rasprava i konačna odluka o prihvaćanju Odluke za nabavu poslovnog prostora hotela Ero odgodi za neku od sljedećih sjednica.

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), na svojoj današnjoj sjednici, provela je raspravu o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu HNŽ-a te zadužila Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede da se do sljedeće sjednice, kada će se Vlada izjasniti o tom Prijedlogu, očituje o prijedlozima i primjedbama istaknutim tijekom rasprave.

Na prijedlog Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša HNŽ-a, županijska je Vlada usvojila Nacrt zakona o zaštiti prirode, kojim se uređuju mjerodavnosti tijela koja vrše poslove zaštite prirode, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade HNŽ-a.

Vlada HNŽ je, također, zaključila da se rasprava i konačna odluka o prihvaćanju Odluke za nabavu poslovnog prostora hotela ''Ero'', zbog potrebe dodatnih konzultiranja, odgodi za neku od sljedećih sjednica.

Vlada je, također, usvojila Nacrt zakona o obrazovanju odraslih.

Raspravljajući o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutarnjim poslovima HNŽ-a, Vlada je usvojila zaključak kojim je obvezala Ministarstvo unutarnjih poslova da pristupi izradi novog zakona o unutarnjim poslovima Hercegovačko-neretvanske županije.

Na prijedlog Ministarstva financija, Vlada je usvojila više odluka koje su preduvjet isplate plaća i drugih obveza iz Proračuna HNŽ-a za mjesec studeni 2016. godine.

Raspravljajući o Izvješću o izvršenju Proračuna za razdoblje od 1. 1. do 30. 9. 2016. godine zaključeno je kako su nizom poduzetih mjera, uštedama i racionaliziranjem troškova stabilizirane financije te stvoreni preduvjeti da se sve obveze iz Proračuna servisiraju u planiranim rokovima.

Vlada je na prijedlog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi usvojila Odluku o odabiru projekata za raspodjelu sredstava utvrđenih Proračunom HNŽ za 2016. godinu s pozicije "Financiranje projekata socijalne politike" u iznosu od 50 000 maraka, te Odluku o usvajanju programa utroška sredstava utvrđenih Proračunom HNŽ za 2016. godinu s pozicije "Grant javnim kuhinjama" u iznosu od 75 000 maraka.

Na prijedlog Ministarstva za pitanja branitelja, Vlada je usvojila odluke o odobravanju novčanih sredstava za pokrivanje troškova obilježavanja značajnih datuma, troškova obilježavanja manifestacija dobitnika ratnih priznanja i odlikovanja te troškova izgradnje spomen obilježja u iznosu od 17 000 maraka.

Također, usvojena je i Odluku o odobravanju jednokratne novčane pomoći za stambeno zbrinjavanje 12 pripadnika braniteljske populacije, u iznosu od 30 000 maraka.

Upravi za prognanike i izbjeglice Vlada je dala suglasnost za odabir korisnika donacija s pozicije "pomoć povratnicima Anex 7" u iznosu od 125 000 maraka.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti