Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Vlada HNŽ sa Mađarskim općinama jača saradnju u oblasti obrazovanja

23.08.2018. 08:14 / Izvor: Akta.ba

Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županij, susreo se jučer sa Zoltanom Madarasom, županom Baranjske županije u Mađarskoj.

Herceg je tom prigodom župana Madarasa upoznao o aktualnom stanju u Hercegovačko-neretvanskoj županiji i aktivnostima Vlade, istaknuvši kako je Vlada mandat započela u ozbiljnim financijskim problemima, no danas su javne financije stabilizirane, Proračun iz kategorije socijalnog prešao u kategoriju razvojnog, a protekle godine prvi put u povijesti Županije ostvaren je višak prihoda u Proračunu.

Također, doneseni su ključni strateško-planski dokumenti osobito Razvojna strategija HNŽ te niz drugih zakona koji su preduvjet za snažniju gospodarsku suradnju s drugim županijama i regijama, te korištenje fondova EU.

U tom kontekstu istaknuo je i značajnu ulogu Zračne luke Mostar za čiji je razvitak i potporu otvaranju novih linija Vlada i ove godine izdvojila 500.000 KM što je omogućilo povezivanje s drugim gradovima u Europi i svijetu.

"Suradnja s Baranjskom županijom započela je već ranije kroz suradnju sveučilišta u Mostaru i Pečuhu. Predstavnici Sveučilišta u Pečuhu boravili su u Mostaru i u Vladi HNŽ, te sam tom prigodom izrazio uvjerenje kako će iskustva naših mađarskih kolega biti od iznimne koristi vodstvu našega Sveučilišta koje intenzivno radi na internacionaliziranju i dostizanju visokih standarda obrazovanja. Uvjeren sam u to kako ćemo nakon susreta sa županom Madarasom još snažnije produbiti našu suradnju, te zajednički osmisliti i provesti projekte od interesa za obje strane", kazao je Herceg, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti