Vlada Hrvatske će se iduće sedmice izjasniti o Agrokoru

06.10.2017. 07:54 / Izvor: Akta.ba
Vlada Hrvatske će se iduće sedmice izjasniti o Agrokoru

Vlada najvažnijim smatra to što su donošenjem Zakona očuvana radna mjesta i spriječeno prelivanje sistemskih rizika na cijelu privredu, te sačuvana stabilnost sistema.

Hrvatska Vlada izjasniće se o revidiranom finansijskom izvještaju Agrokor grupe nakon objave konsolidacije koja će pokazati stanje te grupe na kraju 2016. godine. Iz Vlade je saopšteno i da prvi nalazi revizije potvrđuju opravdanost potrebe donošenja "leks Agrokora".

"Prvi nalazi koji su predstavljeni javnosti potvrđuju opravdanost potrebe donošenja Zakona o postupku vanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Hrvatsku", ističe se u saopštenju.

Vlada najvažnijim smatra to što su donošenjem Zakona očuvana radna mjesta i spriječeno prelivanje sistemskih rizika na cijelu privredu, te sačuvana stabilnost sistema. "Time su i stvoreni preduslovi za nastavak privrednog rasta", navodi se u saopštenju.

Vanredni povjerenik hrvatske Vlade u "Agrokoru" Ante Ramljak rekao je da "Agrokorove" kompanije vrijede 13 milijardi kuna manje nego što je bilo prikazano.

On je istakao da je to, prije svega, "odgovornost onih koji su bili članovi uprave i predsjednici uprave u trenutku kada su se radili izvještaji koji su bila objavljeni i prepravljeni". Ramljak je objavljivanje izvještaja za Agrokor DD i grupu Agrokor najavio za ponedjeljak, 9. oktobar, prenose hrvatski mediji.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti