Vijesti

Vlada Japana odobrila 90 mil EUR za Rudnik i Termoelektranu Ugljevik

17.06.2009. 14:12 / Izvor: Fena

Vlada Japana odobrila je 90 miliona eura za Rudnik i Termoelektranu Ugljevik. Predsjednik Vlade RS-a Milorad Dodik saopćio je ovu informaciju na početku Prvog regionalnog japansko-srpskog privrednog foruma, 17.06.2009. godine, ističući da su ta sredstva odobrena po veoma povoljnim uvjetima.

Dodik i ambasador Japana u BiH Futao Motai obratili su se učesnicima formuma ističući da je neophodno poboljšati privrednu saradnju BiH, RS-a i Japana jer postoje mogućnosti saradnje u više oblasti.

Ambasador Motai je naglasio da trenutni odnosi u privrednoj saradnji nisu na zadovoljavajućem nivou, ističući da za to postoji više razloga, među kojima i su bile nestabilne političke prilike, ali ni da ekonomski potencijali BiH nisu do sada dobro promovirani.

"O tom pitanju BiH treba više učiniti", dodao je japanski ambasador i podsjetio i da je njegova zemlja učestvovala u obnovi BiH ocijenivši da je u proteklih 14 godina BiH napravila izuzetno mnogo u obnovi i oporavku.

"Japan je ponosan što je bio dio tih napora BiH", rekao je Motai.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti