Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Vlada Kantona Sarajevo: Roditelji neće plaćati dječiji vrtić za mjesec april

01.06.2020. 16:41 / Izvor: Akta.ba

Vlada Kantona Sarajevo je na današnjoj sjednici, a na prijedlog Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade donijela Odluku, kojom se daje saglasnost Upravnom odboru Javne ustanove "Djeca Sarajeva" za potpuno oslobađanje roditelja od plaćanja cijene boravka djece u vrtićima ove ustanove za mjesec april 2020. godine.

Kako je pojašnjeno, zbog proglašenja stanja prirodne i druge nesreće te zbog opasnosti od širenja zarazne bolesti uzrokovane koronavirusom (COVID 19) u Kantonu Sarajevo, ministar Krivić je 24. marta 2020. godine donio naredbu kojom se, između ostalog, obustavlja rad u predškolskim ustanovama.

"Upravo iz ovih razloga, cijena vrtića za mjesec mart bila je umanjena za 50 posto, a za april, s obzirom da usluge vrtića nisu bile dostupne, roditelji će, u skladu sa današnjom odlukom Vlade, biti u potpunosti oslobođeni plaćanja boravka djece u Javnoj ustanovi "Djeca Sarajeva", navodi se u saopćenju. 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti