Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Vlada KS dobila odobrenje za organizaciju učešća bh. privrednika na EXPO 2020

25.09.2021. 07:27 / Izvor: Akta.ba

Ministarstvo privrede i Vlada Kantona Sarajevo dobili su pozitivan odgovor od organizatora najprestižnijeg svjetskog sajma poduzetništva u Dubai - EXPO 2020 za učešće Kantona Sarajevo u organizaciji predstavljanja privrednika našeg Kantona i BiH na ovom velikom međunarodnom privrednom sajmu.

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić osvrnuo se na aktivnosti i inicijative koje su prethodile ovakvom odgovoru iz Dubaija.

"Vlada Kantona Sarajevo uputila je 14. septembra 2021. godine  pismo namjere organizatoru Dubai - EXPO 2020, gospodinu Omaru Shehadehu, glavnom menadžeru za međunarodne učesnike, u kojem je izrazila želju i namjeru da bude jedan od organizatora učešća privrednika na ovoj svjetskoj izložbi poduzetništva", kazao je ministar Delić.

Dodao je da se gospodin Shehadehu obratio Vladi KS  pismom 23. septembra 2021. godine  u kojem ističe svoje zadovoljstvo uputiti Vladi KS odobrenje za organizovanje učešća na predstojećem sajmu Dubai - EXPO 2020,  a što su članovi Vlade KS danas zvanično i službeno prihvatili na svojoj sjednici.

Vlada je zadužila ministarstva privrede i finansija, te Turističku zajednicu Kantona Sarajevo da, svako u okviru svoje nadležnosti, pristupi realizaciji aktivnosti vezanih za učešće na ovoj svjetskoj privrednoj izložbi.

Vlada KS je zadužila Turističku zajednicu KS da sa nadležnim ministarstvima usaglasi ugovorne odredbe i okvirnu finansijsku procjenu sredstva potrebnih za učešće na navedenoj izložbi koja će trajati od 01. oktobra ove godine do 31. marta 2022. godine, te da usaglašeni tekst ugovora i finansijsku procjenu sredstava dostavi Vladi Kantona Sarajevo na saglasnost.

Ministar Delić je istakao da će i ostali nivou vlasti, entitetski i državni, kao Distrikt Brčko biti pozvani da daju svoj doprinos u organizaciji što boljeg predstavljanja bh. privrednog preduzetništva na najpoznatijem svjetskom privrednom sajmu u Dubaiju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti