Vlada KS i Općina Trnovo zajedno rade na implementaciji turističkih projekata

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Vlada KS i Općina Trnovo zajedno rade na implementaciji turističkih projekata

22.10.2019. 08:26 / Izvor: Akta.ba

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Damir Filipović, ministar privrede Haris Bašić, ministar kulture i sporta Mirvad Kurić, direktor Olimpijskog centra KJP ZOI'84 Kenan Magoda i Općinski načelnik Ibro Berilo su u petak, 18.10.2019. godine, održali sastanak.

Sastanak je zakazan u povodu planiranih projekata KJP ZOI'84, a na sastanku je Općinski načelnik prezentirao i projekte Općine Trnovo, nakon čega je upriličen i obilazak terena.

Ova posjeta bila je prilika za detaljnije upoznavanje premijera sa djelovanjem i radom ove značajne jedinice lokalne samouprave Kantona Sarajevo, zadacima njenih pripadnika, trenutnim aktivnostima i poteškoćama sa kojim se susreću u svom radu kao i ostalim aktuelnim pitanjima.

U svom obraćanju, nakon održanog prezentacijskog djela sastanka, premijer Forto je istakao zadovoljstvo ovom posjetom te rekao kako je impresioniran projektima na kojima radi Općina Trnovo, njenim potencijalom i razvojnim planovima.

Na sastanku je zaključeno je da će se u duhu dobre saradnje ove lokalne zajednice i Vlade Kantona Sarajevo raditi na implementaciji zajedničkih projekata na najperspektivnijem turističkom području Kantona Sarajevo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti