Vlada KS obezbijedila dodatnih 16 miliona KM za razvojne projekte u KS

19.05.2020. 17:24 / Izvor: Akta.ba
Vlada KS obezbijedila dodatnih 16 miliona KM za razvojne projekte u KS

Riječ je o kreditnom zaduženju u iznosu od oko 16 miliona KM, sa fiksnom kamatnom stopom od 2,5 posto godišnje, te rokom otplate do 12 godina.

Ministar finansija Kantona Sarajevo Jasmin Halebić i predsjednik Uprave Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine Semir Fejzić danas su održali sastanak na temu obezbjeđivanja kreditnih sredstava za finansiranje kapitalnih projekata planiranih Budžetom Kantona Sarajevo u 2020. godini putem ove banke.

Istaknuto je da ova banka podržava nastojanja Kantona Sarajevo, kao svog klijenta sa provjerenom kreditnom sposobnošću, da osigura dio potrebnih sredstava za finansiranje razvojnih projekata, uz prihvatljiv nivo troškova i rizika.

Riječ je o kreditnom zaduženju u iznosu od oko 16 miliona KM, sa fiksnom kamatnom stopom od 2,5 posto godišnje, te rokom otplate do 12 godina sa uključenim grace periodom do godinu dana.

Ministar Halebić je izrazio namjeru da se u narednom periodu realizira navedeno zaduživanje koje ima za cilj nastavak postojećih ili pokretanje novih infrastrukturnih projekata, nabavku opreme i drugih sredstava radi podrške oživljavanju privrednih aktivnosti u Kantonu Sarajevo i očuvanje radnih mjesta, naročito onih privrednih djelatnosti u sektorima koji su pogođeni pandemijom koronavirusom.

Na sastanku je predstavljan i čitav niz drugih kreditnih proizvoda koje nudi Razvojna banka FBiH, a koji su na raspolaganju privrednim subjektima u KS.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti